GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0196

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/07

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada06
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras171
Número de lemas86
Densidade léxica50
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado21.38
Número de palabras do enunciado máis longo42
Número de palabras do enunciado máis curto8
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo1.60

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía acadou moita popularidade no tempo recente debido a que a xente cunha boa posición social e económica comezou a vela coma unha arte, máis aló de centrarse na alimentación.

Como non podía ser doutro xeito, a xente influíuse polos que cren que son superiores a eles e comezaron a pensar tamén deste xeito.

A popularidade da cociña e gastronomía podería desaparecer de xeito repentino, tal e como comezou, se a xente se decatase de que os pratos da nouvelle cuisine son unha estafa xa que serven racións moi pequenas e cobran un ollo da cara.

A comida non é arte, aínda que a desfrutemos moito comendo un prato que nos gusta. A comida é alimentación para poder vivir, simplemente. Os chefs modernos cobran demasiado polos míseros pratos que serven.

A mellor comida é a preparada polas nais e avoas, a comida de sempre. Eses pratos sinxelos pero que son os que máis desfrutas e non os que che poñen en restaurantes modernos nos que segundo eles che venden sensacións.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt