GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0196

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/07

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada06
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras171
Número de lemas86
Densidad léxica50
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado21.38
Número de palabras del enunciado más largo42
Número de palabras del enunciado más corto8
Número de párrafos5
Media de enunciados por párrafo1.60

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía acadou moita popularidade no tempo recente debido a que a xente cunha boa posición social e económica comezou a vela coma unha arte, máis aló de centrarse na alimentación.

Como non podía ser doutro xeito, a xente influíuse polos que cren que son superiores a eles e comezaron a pensar tamén deste xeito.

A popularidade da cociña e gastronomía podería desaparecer de xeito repentino, tal e como comezou, se a xente se decatase de que os pratos da nouvelle cuisine son unha estafa xa que serven racións moi pequenas e cobran un ollo da cara.

A comida non é arte, aínda que a desfrutemos moito comendo un prato que nos gusta. A comida é alimentación para poder vivir, simplemente. Os chefs modernos cobran demasiado polos míseros pratos que serven.

A mellor comida é a preparada polas nais e avoas, a comida de sempre. Eses pratos sinxelos pero que son os que máis desfrutas e non os que che poñen en restaurantes modernos nos que segundo eles che venden sensacións.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT