GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0038

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/13

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada02
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras184
Número de lemas99
Densidad léxica54
Número de enunciados6
Media de palabras por enunciado30.67
Número de palabras del enunciado más largo50
Número de palabras del enunciado más corto18
Número de párrafos5
Media de enunciados por párrafo1.20

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

A gastronomía e a cociña gañaron peso na sociedade actual grazas á evolución da mesma sociedade cara o benestar e ao consumismo da poboación.

Dende comezos do século pasado., a gastronomía viúse favorecida por múltiples factores que seguen a aumentar na actualidade. O rápido crecemento da poboación, e sobretodo, da súa calidade de vida, provocou a necesidade dun maior número de gastrónomos e cociñeiros.

Isto favoreceu unha expansión dentro da calidad culinaria en xeral, e coas aportacións que ofreceron as novas tecnoloxías aos cociñeiros (electrodomésticos, conservación de alimentos, etc) a calidade dos pratos que se serven a diario aumentou considerablemente.

Na actualidade considero que o interés pola gastronomía e a cociña nace nos intereses principais das persoas na súa etapa de xuventude, é dicir, obter un traballo canto antes e cun bo salario.

Todo apunta a que o auxe da gastronomía e a cociña aínda non acadou o seu máximo esplendor, máis se o certo é que depende da saída e do salario que teñen estos ámbitos, o futuro sabe se é unha moda pasaxeira ou se o interés nestes ámbitos perpetuará.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra