A gastronomía e a cociña son hoxe en día un
elemento máis que forma parte da cultura do dun
país. É un elemento Ao longo dos anos a cociña
foi evolucionando e cambiando inclinándose máis
por uns tipos de e mañeiras de cociñar ou outros.
As modas
A moda é un dos factores mais recoñecibles
neste sector. An Mentres que antigamente adoitabase
a cociñar platos contundentes e grandes, agora
todo foi evolucionando hacia platos minuciosos
pero con distintas texturas y sabores, mezclando
o dulce co salado, impensable ate entón.
A gastronomía estase a ver como arte. Numerosos son os cocinei gastronomos que adedican
moito máis tempo no emplataxe e no visual
que no propiamente dito importante do plato.
Así mesmo, as culturas e imposicións unhas sobre
outras cobran tamén gran importancia sendo hoxe
en día, a comida asiatica a máis dominante;
como po exemplo o suscl sushi ou os rollitos
primavera.
En conclusión, diversos son os factores que axudan
ou amplían o modo de ver a gastronomía
máis alá como un simple placer degustativo.
Non obstante, moitas son as criticas á cociña moderna
polo seu ridículo producto final (a comida), innecesario
para a inxesta.
Por outro lado, tamén cabe destacar que hai
moita xente que prefire de paladar plano e
prefire non arriesgar con sabores e texturas
deixandose levar polo clasico ovo frito.
En conclusión, diversos son os factores que axudan
ou amplían o modo de ver a gastronomía
máis alá dun simple placer degustativo.
En conclusión, na miña opinión a gastronomía
e a diferencia de platos nun lugar ou noutro
e moi importante para a cultura. Ademais,
coñecer moitas moitos distintos sabores e sensacions
supón unha riqueza tanto cultural como degustativa.