GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0331

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/04

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras265
Número de lemas133
Densidad léxica50
Número de enunciados11
Media de palabras por enunciado24.09
Número de palabras del enunciado más largo67
Número de palabras del enunciado más corto9
Número de párrafos5
Media de enunciados por párrafo2.2

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Cos avances da sociedade en moitos dos sentidos, leva ás xentes de todo o mundo a un maior contacto entre culturas propias de cada país, como pode ser a comida; ao gusto por estoutras culturas, e mesmo a o desarrollo dalgúunshas culturas, a un gusto máis refinado.

A comida, na miña opinión, nunca pasará de moda. A comida non é como a vestimenta e ou como a música. Todo o mundo come por necesidade e, ¡vaia! a case todos nos gusta.

Últimamente debo dicir, que dáselle maior difusión, ben polos medios de comunicación e certos programas televisivos, ben por festas de certo tipo de gastronomía... Pero sempre, en maior ou menor medida, estaivo, está, e estará presente.

Na miña opinión, o maior desenvolvemento da gastronomía e da cociña, e un punto positivo para nós. Mesmo en calqueira cidade podemos atopar restaurantes con distintas culturas e tradicións gastronómicas como poden ser os de comida china (moi de moda uns anos atrás), ade comida italiana, e, moi presente nos nosos días, ata de comida turca. Grazas a isto permítesenos coñecer polo gusto e o paladar, certas culturas que ata hace uns anos descoñecíamos.

Pero isto, penso, tamén ten a súa parte negativa. A "moda" das profesións ligadas á cociña, pode levar a aparición dae persoas coma as que o autor chama "traficantes de comida", é dicir, que se dediquen á profesión como iso, unha profesión coa que gañar diñeiro pola alta demanda deste sector nos últimos anos, poidendo "apartar" así , a outros gastrónomos, cociñeiros etc. do primeiro plano, que se dediquen á profesión por amor a ela.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra