GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0531

ABAU/2016-2017/CD15/xuño/04

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada15
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras190
Número de lemas100
Densidad léxica53
Número de enunciados6
Media de palabras por enunciado31.67
Número de palabras del enunciado más largo49
Número de palabras del enunciado más corto24
Número de párrafos5
Media de enunciados por párrafo1.20

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Nos últimos anos, a interese que estase crear pola alta cociña entre a sociedade, vai en aumento, xa sexa e é grazas a programas da televisión.

En efecto, as televisión canles de televisión como a "TVE", "Antena 3", ou "Cuatro", con p novos programas concursos de cociña importados dende outros países, como "Masterchef" na un de TVE TVE, ou "Top Chef" de Antena 3, ou cdocumentais acerca de cociñeiros, como "El Xef" de Antena Cuatro. Istes programas non teñen como finalidade a evidente de entreter, senón tamén a de dar a coñecer os grandes cociñeiros que hay en España, e que teñen os mellores restaurantes do mundo, con listas de esperas espera longuísimas, e cultura gastronómica que estase a desenrolar, bus na búsqueda de algo diferente.

Este cambio no é unha simple pa moda pasaxeira, senón tamén o inicio nun cambio cultural no que estase a redescubrir a riqueza gastronómica que temos.

Pero a innovación non é sempre a invención, tamén é o replanteamento p de de receitas tradicionais cun toque de vangarda pero co sabor de sempre.

Resumindo, este cambio de reinvención e redescubrimento da do mundo da cociña, que en parte é grazas aos medios de comunicación, está para se quedar.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT