GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0063

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/07

Comisión Delegada03
Convocatoria del examenXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

É certo que nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade pero eso é debido á grande cantidade de concursos e programas televisivos relacionados con ela.

Non sei moi ben o motivo deste éxito e impulso á cociña pero este é o seu auxe. Podería decirse que, en termos xerais, o nivel económico dos países e a rendas das persoas esta en aumento, polo que é normal que comezcen a ter gustos máis caros; por exemplo, é moi común entre a xente cun alto nivel adquisitivo que adoiten visitar restaurantes de comida moderna, aos cales se vai polo prestixio que supón por que os prezos son moi elevados e as porcións de comida que se serven moi pequenas.

Tamén hai que dicir que a cociña é algo que non pode pasar de moda, xa que sempre teremos a necesidade de alimentarnos pero é posible que cambien as tornas; é dicir, agora mesmo a cociña de deseño e minimalista é o máis cotizado, pero é moi factible volva a estar de moda a cociña tradicional e de grandes cantidades. Porque ao final por moito prestixio e luxo que teñan os cociñeiros e pratos modernos, a xente cun nivel medio e dunha renta media prefire gastarse vinte euros nun bo prato, que aínda que non teña unha presentación impresionante ou non estea feito polos mellores cociñeiros de maior renombre, e que lles sacie o apetito que pagar co cen por outro, co cal saes do restaurante con máis fame da que tiñas. A fin

En resumo, están moi ben todos os adiantos na gastronomía e son moi admirables xa que xogan co factor risco pero a fin de contas a función e o obxectivo principal da cociña é manterse nurtrido e saciado, polo que a cociña tradicional é unha aposta fixa e segura.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT