GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0152

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/15

Comisión Delegada05
Convocatoria del examenXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Hoxe en día, a cociña e a gastronomía son moi populares, son sendo dous aspectos moi destacables da cultura española. A causa deste fenómeno probablemente sexa que en cada país, dependendo de factores como as costumes e o clima (que afecta á agricultura e á gandaría), se da unha gastronomía diferente que lle proporciona riqueza cultural e polo tanto, máis popularidade á hora de ser escollido como destino turístico. No noso país, coñecido polas súas tapas, destaca o xamón ibérico, tortilla, paella... Na nosa comunidade autónoma destaca o pulpo, marisco, ou a empanada.

Seguramente todo comezou como unha moda pasaxeira que se foi adaptando con rapidez, sendo moi ben recibida e con bos resultados nos ámbitos empresariais (restaurantes, bares) e incluso nos ámbitos comunicativos (reportaxes, series de televisión) de maneira que se converte nun obxecto elemento moi útil á de hora de proporcionar e crear riqueza, de xeito que será un ámbito no que se comezará a invertir e a intentar sacarlle o máximo partido posible.

Na miña opinión, paréceme positivo que se leven a cabo este tipo de iniciativas. Ademais, dáme a sensación de que é un mundo interesante do no que se pode innovar de diferentes maneiras, coidar o propio e permitirnos ter elementos diferenciativos con respecto a cara outras ciudades cidades ou países.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra