GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0241

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/07

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras244
Número de lemas142
Densidad léxica57
Número de enunciados12
Media de palabras por enunciado20.33
Número de palabras del enunciado más largo41
Número de palabras del enunciado más corto9
Número de párrafos5
Media de enunciados por párrafo2.40

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

O auxe da cociña e da gastronomía fíxose evidente nos últimos anos. A importancia da actividade culinaria é directamente proporcional áo importancia do turismo en cada rexión. Por conseguinte, España é un líder mundial en gastronomía.

Unha das cousas do de peso desta actividade é a calidade dos ingredientes: dende o mellor aceite mediterráneo ata as máis saborosa das carnes de vacún. Ademais, h cómpre facer fincapé na diversidade de receitas segundo o territorio no que nos atopemos, o que outorga un amplo abanico de pratos cos que se deleitar.

O noso país tamén conta con numerosos chefs de rec renome a nivel internacional, os cales aportan o seu propio estilo e desenvolven novas técnicas coas que enriquecer a o menú. A elaboración de postres xeados con hidróxeno ou a interesante construción de pratos deconstruídos son dous das moitas técnicas surxidas de laboratorios gastronómicos.

Porén, non todos temos os mesmos gustos, e é aquí onde atopamos aos comensales máis tradicionalistas. Sen sorpresa algunha, a oferta de comidas típica de cada territorio é extensa e axuda a configurar a marca España. Dende a o tico cocido galego ata á lixeira coca catalana.

Malia que a gran maioría pense que os restaurantes van de camiño a ser máis esxtravagantes co paso de tempo, temos que fixarnos no feito do da inventiva dos cociñeiros, quenes buscan a máxima diversidade por medio de combinacións de ingredientes propios. Polo tanto, esta "moda ten tanto de pasaxeira como a te o noso plane sol ten luminosidade: hai para rato.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXTAnotación multipalabra