Na actualidade, os crecentes medios de comunicación e as redes sociales
permítenos compartir con máis xente, e de xeito máis doado, os nosos
gustos e ao mesmo tempo ver os doutra xente, enriquecéndonos mutua
mente. E a comida, estase a converter no que nunha das protagonistas
desta situación.
Por natureza, as persoas des gozamos de compartir as nosas
experienciais cos demáis e isto, xunto co crecemento
económico xeral do mundo que xera excedentes suficientes para
adicarllos a investigar sobre cousas que ata do agora, non
parecían estar nun primeiro plano, explica o crecemento da
popularidade da cociña. Máis tempo e máis recursos para
buscar novas combinacións. Ademáis, caracteriz a sociedade actual
caracterízase (nos países máis desenvolvidos) pola súa continua
búsqueda de novas formas de entretemento que faciliten
chegar a tan desexada felicidade. Ao Xuntando
entretemento, lecer e búsqueda de felicidade parece saír
soa da boca a palabra "comida", xa que o certo é que a xente
divírtese comendo.
Esa diversión que nos proporciona comer explica tamén a
súa popularidade. Ata o de agora comer era algo natural e
simplemente o cotidiano pero hoxe en día cómese por
gusto, pola famosa "gua "gula" e o "comer cos ollos". Pero
tamén compre convén destacar a velocidade da nosa sociedade, nun
constante cambio en a todos os niveis: modas, gustos, pensamento...
que fai que reflexionemos reflexionar sobre a máis que probable fugaci
dade da gastronomía. Xurdirán novos entretementos e desapare
cerán outros continuamente, nesta sociedade tan dinámica.
Polo que, aínda que é posible que o desenvolvemento da actividade respecto
d a comida desapareza, polo de agora, o mellor que podemos
facer e gozar dela e... comer! ou agardar que se convirta, quen sabe,
nun trazo característico máis da nosa sociedade.