GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0111

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/13

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada04
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras208
Número de lemas112
Densidade léxica54
Número de enunciados12
Media de palabras por enunciado17.33
Número de palabras do enunciado máis longo37
Número de palabras do enunciado máis curto10
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo2.40

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nestas últimas décadas a gastronomía e a cociña gañaron moita popularidade. Na miña opinión, intentamos parecernos ao resto de países modernos. A cociña con nitróxeno líquido, esferificacións con aceite, escumas con sabor a amorodo... Realmente non lle vexo sentido a unha cociña concibida case como un laboratorio químico.

Suponse que a cociña leva tempo e esforzo e non o estamos levando á práctica. Estamos seguindo unha moda sen máis, sen saber a donde nos pode acabar levando e sen pensar nas consecuencias. Dende o meu punto de vista é unha simple moda. Xa será máis duradeira ou menos, pero considero que esta moda ou tendencia debería estar tocando á súa fin .

Algunha das causas disto pode ser o gusto polo moderno, polo escueto e pola fixación nas cousas meramente exteriores.

Quizais, o peor de todo sexa que esta moda a estamos extrapolando ás relacións cos demáis. Ou ao mellor é a propia tendencia a que foi extrapolada da nosa simpleza como individuos que observan o de fora, o que podemos ver e tocar, sin plantexarse que no fondo aínda hai moito máis.

En conclusión, esta moda da cociña moderna non pode estar servindo para contribuir a nada, nin facendonos máis "refinados" nin no padal nin nas sensacións.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra