CORT_0352
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/25
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Como seres vivos que somos, realizamos accións vitais para
a nosa vida como o son durmir ou comer. Dende os comezos
da nosa historia comemos, nos principios cazabamos animais
e recolectabamos prantas e froitos pero co tempo fomos evolu
cionando ate convertir o acto de comer nunha cuestión social
e cultural. É así como cada lugar caracterízase por ter determinadas comidas e todos nós reunímonos cos amigos e
familiares ao redor dunha mesa e un bo xantar para cele
brar algo ou estar xuntos.
A cociña evoluciona día a día, búscanse técnicas novidosas,
novas experimentacións e moitas outras cuestións que fan as
persoas probar novos pratos e contribuir a evolución
desta cuestión cultural. É innegable que co avance do
tempo o ser humano é máis sociable e, na miña
opinión, invertir e ou emprender o un teu negocio relacionado coa
cociña é un éxito seguro. A razón é simple, a xente
sempre vai comer, como mencionei antes, é unha necesidade,
e, según a economía dun país crece, e a xente poderá
permitirse asistir a restaurantes para disfrutar cada vez de ma
neira máis regular. Así e todo esto seguirá avanzando
sempre e cando a eco capacidade ecomnómica o permita, cando unha
crise afecte ao pobo e vexan baixar os seus salarios
as mesas dos comedores de restaurantes caros e
novedosos comezarán a baleirarse e a cociña reducirá
os seus avances pola falta de xente que poida pro
balos.
En conclusión, a cociña para o público está moi relacio
nada coa economía, sem non hai quen coma non se
realizarán experimentacións novas e isto converte a gastronomía a
nun acto social sometido a subidas e baixadas bruscas que
débense aproveitar intelixentemente e estaría ben que fosen
capaces de fomentar unha alimentación sana e saudable.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt