CORT_0393
ABAU/2016-2017/CD11/xuño/01
Comisión Delegada | 11 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía
|
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A día de hoxe son cada vez máis as revistas, certames ou premios
gastronómicos; impulsados pola nova tendencia a comer ben
e dun xeito innovador.
O cosmopolitismo, a globalización e os medios de comunicación
influiron de dous modos: no primeiro caso, tiveron unha
importancia no referente a nutrición saudable e positiva para o
noso corpo. O segundo modo foi na interrelación mundial
de culturas que xerou a chegada de alimentos exóticos ó vello
continente.
Non obstante, o inicio dos estudos culinarios a nivel formativo
tamén xerou un gran desenvolvemento. Naceron así verdadeiros
investigadores e creadores de pratos e técnicas como os trampan
toxos ou as esferificacións; sendo cociñeiros como Arzak, Roca ou
Montoro os que eleven a cociña española a primeira orde mundial
pero sen desligarse da tradición.
Sen embargo, a pesar de ter un auxe con programas televisivos
como Top Chef, Larpeiros, etc. non se debe falar de moda pasaxeira.
A innovación e a inclusión e retirada do uso dalgúns produtos
é e foi habitual. Sen ir máis lonxe, a chegada da pataca
destrou a castaña, ao igual ca o cacao... no tocante a súa
elaboración cómpre decir que ao longo da historia se desen
volveu buscando un mellor sabor e un maior aporte
calórico; por exemplo na prehistoria comezouse a cociñar a
carne antes comida de xeito crú.
Polo tanto, a comida sempre estará de moda polo simple
feito de ser unha necesidade básica.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra