CORT_0401 ABAU/2016-2017/CD11/xuño/09
Comisión Delegada 11
Convocatoria de exame Xuño
Tema A gastronomía
Opcións de visualización
Texto: Transcrición completa Versión final estudante Estándar ortográfico Estándar morfolóxico Estándar léxico Estándar gramatical Estándar semántico Estándar discursivo
Mostrar: Cores Aliñación <pb> <lb>
Anotación: Lema estándar Lema orixinal Clase de palabra (estándar) Tipo de desviación do estándar Fonte da forma non estándar Corrección derivada Conector
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Actualmente a coc iña e a gastronomía están gañando moito seguidores e popularidade . Non so
nos problema programas de televisión senón que grazas as novas tecnoloxías e novas
formas de comun icación como redes sociais ou mensaxería instantánea fan un gran traballe o
para promover e aumentar os servizos a esta nova moda gastronómica
O aumento disto ven dada principalmente polos programas televisivos como Masterchef ou
Top Chef facendo que a xente lle guste m áis a cociña e ver que se pode traballar
delo dela , xa que os gañadores destes programas conseguen diñeiro e un libro de recetas
público á
propias para pu publicar e gran fama entre os grandes cociñeiros .
Así a xente promovida por estes programas comeza a cociñar e a subir fotos ou videos
ás redes sociais co que o eco mundial que esto acada e moi grande .
Á marxe da comunicación e repercusión social a gastronomía é unha forma de
presentar a cultura dunha cidade ou dun país ao resto do mundo como é o caso
do famoso chocolate suízo ou os fideos x aponeses e dentro das nosas fronteiras
a paella valenciana ou as fabes de Asturias , sen olvidar o noso lacón con grelos do
ou o pulpo de Mugardos dentro de Galicia .
Estas comidas fan aumentar o turismo atraídos polo sabor , calidade de producto e rexión onde
se cociña e son considerados pratos internacionais xa que onde en calquer lugar do mundo
recoñécese o tipo de comida que se prepara noutro .
O problema virá cando por culpa dos programas ou pola importancia mundial que se lle da
a xente canse e comeza a rexeitar a comida internacional co que comezará o
desprestixo da comida como comezou o desprestixo do mundo musical tras tantos programas
e tanto boom mediático. .
Polo que mentres a cociña se mantenga no momento actual a xente seguirá seguindo os programas ou
blogs e gustaralle coñecer a cultura de onde provén o prato co que esta moda
gastronómica é beneficiosa para todos os sectores da economía mundial .
Lenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra