GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0401

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/09

Comisión Delegada11
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Actualmente a cociña e a gastronomía están gañando moito seguidores e popularidade. Non so nos problema programas de televisión senón que grazas as novas tecnoloxías e novas formas de comunicación como redes sociais ou mensaxería instantánea fan un gran traballeo para promover e aumentar os servizos a esta nova moda gastronómica

O aumento disto ven dada principalmente polos programas televisivos como Masterchef ou Top Chef facendo que a xente lle guste máis a cociña e ver que se pode traballar delo dela, xa que os gañadores destes programas conseguen diñeiro e un libro de recetas público á propias para pu publicar e gran fama entre os grandes cociñeiros.

Así a xente promovida por estes programas comeza a cociñar e a subir fotos ou videos ás redes sociais co que o eco mundial que esto acada e moi grande.

Á marxe da comunicación e repercusión social a gastronomía é unha forma de presentar a cultura dunha cidade ou dun país ao resto do mundo como é o caso do famoso chocolate suízo ou os fideos xaponeses e dentro das nosas fronteiras a paella valenciana ou as fabes de Asturias, sen olvidar o noso lacón con grelos do ou o pulpo de Mugardos dentro de Galicia.

Estas comidas fan aumentar o turismo atraídos polo sabor, calidade de producto e rexión onde se cociña e son considerados pratos internacionais xa que onde en calquer lugar do mundo recoñécese o tipo de comida que se prepara noutro.

O problema virá cando por culpa dos programas ou pola importancia mundial que se lle da a xente canse e comeza a rexeitar a comida internacional co que comezará o desprestixo da comida como comezou o desprestixo do mundo musical tras tantos programas e tanto boom mediático..

Polo que mentres a cociña se mantenga no momento actual a xente seguirá seguindo os programas ou blogs e gustaralle coñecer a cultura de onde provén o prato co que esta moda gastronómica é beneficiosa para todos os sectores da economía mundial.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra