CORT_0403
ABAU/2016-2017/CD11/xuño/11
Comisión Delegada | 11 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nos últimos anos, a gastronomía e a cociña gañaron
moita popularidade. Cada vez son máis os programas
e concursos de cociña profesional, ou os restaurantes
luxosos con estrelas michelín.
Pero eu non vou a discutir sobre este punto de vista
da gastronomía, senón outro moi diferente e, por
desgraza, invisible para a maioría da poboación:
a comida especista. O especismo é a ideoloxía
que fai que o ser humano vexa a uns animais como
comida, e a outros como mascotas. É a ideoloxía
que nos einculcan dende pequenos, facéndonos crer
que está mal comer un can, pero é do máis normal
alimentarse dun terneiro.
Por iso penso que a actual gastronomia é pasaxeira,
xa que cada vez son máis as persoas que se dan
conta do antiético que é o especismo e adoptan
unha dieta vexetariana ou vegana. Ademais, está
cientificamente demostrado que este tipo de dietas
son perfectamente saudables en todas as etapas,
incluso na etapa de crecemento, no embarazo e
para as persoas deportistas. Por iso, se a poboación
non é maioritariamente herbívora, é porque o noso
pracer vale máis que unha vida.
En conclusión, debemos abrir a nosa mente e cambiar
as nosas típicas comidas antiéticas por unha gastronomía
antiespecista, polo noso ben moral e polo futuro de
moitas vidas e do medioambiente.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt