GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0467

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/02

Comisión Delegada13
Convocatoria de exameXuño
TemaConsumo e produción

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A situación gastronómica cambiou moito na maioría dos países de todo o mundo, cada un coa súa cultura propia. Mais estos cambios que adoptaados polo mundo da cociña xeráronse ao mesmo ritmo ca noutros campos.

A sociedade situación de todo o mundo evolucionaeadopta, nalgúns sectores, de xeito espectacular. No pasado non era tanta a necesidade da comida rápida ou "fast food", término xa adoptado pola maioría da poboación en consecuencia desta evolución, máais hoxe en día é moi útil útil e resulta, en ocasións, imprescindible.

O xurdimento de novas compañías que permitiron o desenvolvemento da gastronomía foi esencial. O mundo da cociña, os restaurantes, bares, etc, están intimamente relacionados co mundo laboral. As xornadas son moi amplas, ás veces o traballo está lonxe do fogar ou calquera outras situacións obrigan aos traballadores a comer almorzar, ou cear ou simplemente tomarse un respiro fóra da casa, por maior comodidade.

Todos estos cambios permiten, por a modernización de moitos sectores, neste caso do gastronómico, mais, pola contra, contribúen á perda progresiva da cultura culinaria.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt