GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0556

ABAU/2016-2017/CD16/xuño/03

Año de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada16
Convocatoria del examenXuño
GéneroArgumentativo
AsignaturaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras181
Número de lemas97
Densidad léxica54
Número de enunciados10
Media de palabras por enunciado18.10
Número de palabras del enunciado más largo38
Número de palabras del enunciado más corto12
Número de párrafos5
Media de enunciados por párrafo2

Javascript parece desconectado o hay un error de comunicación. Conecta Javascript para tener más opciones de visualización

Nos últimos tempos unha das profesións de moda e a de cociñeiro,. Gra Tamén, na televisión estase a promover moito a súa difusión gracizas a programas como Masterchef ou Topchef.

Na miña opinión, esto é unha moda pasaxeira, debido, entre outros factores, á crise eoconómica. Así, moita xente intenta f ser famosa ou poder gañar diñeiro a través dun traballo non moi famosa. coñecido.

Non obstante, isto deulle a oportunidade a xente que si realmente distfruta cociñando. Por exemplo, gracizas ó programa Masterchef non so adultos, tamén nenos poden demostrar os as súas habilidades á hora de cociñar. De este modo, tamén se correixe unha un daos principais problemas da sociedade, o machismo. Xa que isto animará á xente (homes e mulleres) a intentar demostrar o que valen na cociña.

Eu coñezo un exemplo cercano, o meu tío animouse e apuntouse ós castings de Topchef, e aiínda que non foi elexido, animoulle a continuar na cociña e agora é o xefe de cociña dun restaurante de Vigo.

En conclusión, a cociña convertiuse nos últimos anos nunha oportunidade para que a xente intente conseguir un traballo.


Leyenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descarga a vista actual como TXT